Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama
Založte webové stránky zdarma - eStránky.cz
 


        Výška: až 122 cm                                          Hmotnost: 25-46 kg samec a samice podobní

          Největší druh tučňáka

Je typickým obyvatelem Antarktidy.Zdržuje se v početných houfech.V druhé polovině dubna se tučňáci císařští párují.V té době se ozývají hlasitým troubením.Od května do července si ptáci vyhledávají hnízdní místa a postávají na sněhu nebo ledu.Samice snese jediné vejce a předá ho samci, který si je zobákem vkutálí na nohy a překryje ho kožním záhybem.Družka pak odchází na otevřené moře.Samec stojí a plných 64 dnů vejce zahřívá.